ABD'deki Tufts Üniversitesi'nden-bilim adamları, obez-katılımcıların alışkanlıklarını-6 ay boyunca inceledi. Katılımcılardan bazıları bilim adamlarının "sağlıklı yiyecek programına" katıldı, bazıları-ise rutin hayatına devam etti.
Beyindeki-ödül mekanizmasını incelemek üzere araştırma öncesinde ve sonrasında katılımcıların MR'ı-çekildi.-
Lif ve protein bakımından zengin, düşük karbonhidratlı sağlıklı yiyeceklerle beslenen katılımcıların beyninin ödül-merkezinde bu-yiyeceklere karşı duyarlılığın arttığı, beynin bu yiyecekleri ödül olarak gördüğü belirlendi.-
Bu kişilere farklı tür besinleri gösteren bilim adamları, beynin-sağlıklı, az kalorili yiyeceklere daha fazla olumlu tepki verdiğini de saptadı.
Bilim adamları, araştırma sonuçlarının-patates kızartmasına ya da hamburgere doğuştan bağımlığı olunmadığını ve "kötü alışkanlıkların" değiştirilebileceğini gösterdiğini vurguladı. Bir sonraki adımda bilim adamları daha fazla kişinin kaıtılıdığı, daha uzun süren-bir araştırma ile beynin farklı bölgelerini de inceleyecek. Araştırmanın sonuçları "Nutrition & Diabetes" dergisinde yayımlandı.


0 yorum:
Yorum Gönder